Märkesneutralt hem

Posted: January 26th, 2015 | Author: | | Tags: , , , , , | 1 Comment »

Via Trendensers obligatoriska (för mig) söndagssummering fick jag nys om Em Fexeus på Elle Decoration som skrivit så smart om anonymitet och neutral inredning.
Det träffade mig mitt i hjärtat för det är precis så jag har och vill fortsätta resonera kring min egen inredning.

Att flasha designerprylar eller trendiga märken är inte alls vad jag vill.
Jag vurmar för att alla ska kunna inreda personligt och anpassat till sin stil och behov oavsett social ställning och ekonomisk status.
Att det är idéer, kreativitet, färg- och formspråk som snarare berättar om de boende.

Min önskan är att mitt hem ska fyllas av kreativitet, fiffighet och lekfullhet samtidigt som det passar mig och sambon stilmässigt.
Att hemmet ska andas oss, inte bli ett showroom för designklassiker och säsongens måsten. Ingen ska kunna gissa min årsinkomst utifrån min inredning.

Det ena måste inte utesluta det andra men själva stylinghetsen med nyckelföremål som syns i vareviga hemnet-annons eller “hemma hos-reportage”.
Åh, vad det förtar charmen med inredning.

Precis som Em skriver, visst är det väl mer trivsamt att vem som än kommer på besök inte vet exakt var du inhandlade och hur mycket du betalde för köksstolarna eller sovrumslampan?
Det må så vara att jag är en ganska privat person men nog vill jag hellre att besökare ser mitt hem som en del av mig snarare än att det är en beställning från diverse designers som krävs för att ha fått till det.

Även jag väljer att länka till bostadannonsen som sätter fingret på vad som allt som oftast saknas i stylade hem idag, varumärkesneutralitet.

Nedan bild från Stadshem.se
Kungsgatan 9B Stadshem.se

– Eidergrenskan


One Comment on “Märkesneutralt hem”

  1. 1 uti Eidergrenskans skalle » Blog Archive » En förlängning av oss said at 10:46 on January 27th, 2015:

    […] Som jag redan nämnt är märkesjakt och skrytobjekt ingenting för mig. Jag har aldrig sparat i månader för den speciella väskan eller stolen. Varför? Bryr jag mig inte om kvalitet?Självklart skulle jag kunna spara till möbelköp om just det objektet skulle komplettera mitt hem eller förenkla för oss med sin funktion. […]


Leave a Reply