Ny favoritplats

Posted: January 28th, 2015 | Author: | | Tags: , , , , | 4 Comments »

Sedan vi flyttade in i huset har fler möbler fått tillkomma än vad som fick plats i vår lägenhetstvåa.
I vardagsrummets burspråk var det första jag föreställde mig under husvisningen en pampig julgran.
En sådan blev det. Jag ville också förgylla platsen med möjligheten att slå sig ned med en bok, mitt senaste virkprojekt eller bara för att njuta av en hemgjord saltlakritskola.

bursprak

Hemma hos syster hade vi redan provsuttit IKEAs öronlappsfåtölj STRANDMON. Nätt men ändå omslutande och i sitt blå VELLINGE möbletyg känns den varm och mjuk.
Som jag tidigare nämnt trånar jag efter Nadja Wedins brickbord med fransk bulldogg men tills dess ackompanjeras sittplatsen av ett mindre indisk-inspirerat brickbord med bronsfärgad bricka.
På brickan finns alltså min kola-gömma (H&M Home) tillsammans med Paradisverkstadens vackra fröhus och en liten bergpalm som planterats i en ärvd vas i vackraste bubbliga gröna glas.

fotolj

Nu är julgranen ute sedan länge och burspråket har pyntats med ett par amplar i det stora fönstret för att på något sätt fylla upp efter den vackra julstjärnan från Watt & Veke.
En loppisfyndad äppelkorg är också placerad här och förvarar mjuka kuddar och varma filtar.

Under mina Pinterest-utflykter funderar jag på platsbyggd sittbänk längs det stora fönstret, låg bokhylla som genererar avställningsyta (inga fönsterbrädor) eller en pampig, vintage-koffert/kista.

fotolj_ryssby

fotolj2_ryssby

Vi får se hur det blir men just nu är jag mäkta nöjd med min sittplats som visat sig vara perfekt för en lördagsmorgons te-stund likväl som en vardagskvälls avkopplande stund med en tidning eller för ännu en Pinterest-utlykt.

– Eidergrenskan

————————————————–

Mitt bidrag till We Decor Life | Tema: Sittplats


4 Comments on “Ny favoritplats”

 1. 1 Hem ljuva hem said at 19:05 on January 28th, 2015:

  Åhh det ser skönt ut i den fåtöljen. Fina färger. Kram Pia

 2. 2 Eidergrenskan said at 21:05 on January 28th, 2015:

  Tack snälla för din kommentar! Ja, det är en utomordentlig viloplats. Kram!

 3. 3 Veckans fem | sittplats | Decor life said at 19:57 on January 30th, 2015:

  […] Eidergrenskan (5)har så väl egen kola-gömma i den fina keramik burken som värme och ljus i Paradisverkstans vackra fröhus vid sin favoritsittplats. […]

 4. 4 Simone Ericsson said at 19:13 on January 3rd, 2016:

  Hej!

  Snubblade över din blogg då jag letar en sådan fåtölj och jag har letat en sådan fåtölj sen färgen tyvärr utgått på Ikea, Finns det någon möjlighet till att du vill sälja den?

  Ha en god fortsättning!


Leave a Reply