On the Wall

Posted: January 14th, 2015 | Author: | | Tags: , , , | 1 Comment »

Tapeter, färg, tapeter, färg… Tankar som snurrar i skallen berör just innerväggarna i Ryssbyholm.

I princip samtliga rum skulle behöva få sig en omgång men det är ändå hall, källartrapp, TV-rum och sovrum som får komma först.
I sovrummet har vi idag en mycket läcker ormskinnstapet i relief. Mumma!
Hallen är ströpplad/flammigt målad i orange med gröna lister adderat med en tjusig blom-bård.
Källartrappan i sin tur är färgsatt i någon slags lindblomsgrön med stämplade vita murgröne-dekorer.
Sedan har vi TV-rummet + groventrén som har en gul/orange småmönstrad tapet med trärena lister.
90-talet skriker med andra ord på mig därhemma och jag håller för öron och ögon så gott det går.

Jag arbetar med moodboards för hela rummens tilltal och uttryck men just idag tänkte jag bjuda på tapetinspiration utifrån vad jag själv funderar på till dessa rum.

SOVRUM
Ett relativt litet sovrum med morgon/förmiddagssol och balkong. Idag är en fondvägg + garderobsdörrar (inbyggd liten garderob) taptserad i brun reptilrelief.

Jag är ganska säker på att det är Boråstapeter 7108 Poetry som kommer få göra mig och sambon sällskap in i kammaren. Frågan är vilka och hur många väggar som ska kläs in i denna vackra tapet. Antingen blir hela rummet i denna eller så blir det enfärgat på alla väggar utom 1-2 stycken (På grund av vinklar och vrår finns det fler än 4 väggytor här). Även garderobsdörrarna ska antingen få denna eller målas helt vita.

Poetry 7108

HALL
Ett grå/brunt laminatgolv och vitt tak. Ett ganska rörigt rum med både trapp upp och ned, ett kapprum och vidare passage till såväl kök som sällskapsrum. Förhoppningsvis ska en del av väggen rivas för en luftigare och mer flödande passage in till sällskaps- och matrum. Funderar också på att öppna upp mot källartrappan där det nu finns en dörrpost, dörren tog vi ner direkt. Det räcker med dubbla ytterdörrar.

Här ska jag skala av och ljusa upp. Det blir grått men frågan är hur ljust/mörkt. Eventuellt blandar jag i någon blå nyans. Jag har tittat en del på Alcros kollektion ad.grey.
Jag tror det lutar åt kulören “Betong”. Ett alternativ är den något blåare tonen “Himalaya” från ad.natur. Lister blir antingen vita eller ljust, ljust grå. Ett vågat val hade varit mörka lister, till exempel “Pigeon Grey” ur samma kollektion. Då det är ljuset jag vill åt lutar det snarare åt ljusa lister.

Alcro ad.natur

Alcro ad.grey

Alcro ad.grey

KÄLLARTRAPP
En ganska brant och välvd trappa ned till den inredda källarvåningen och groventrén. Själva trappen är vitmålad med gröna murgröne-dekorer på varje trappsteg (dock ev avsatserna som tur är) och får nog så vara för nu. Väggen erbjuder en grund avställningsyta för prydnader längs med trappen. Vi har även satt upp en vägglampa för att undvika onödiga benbrott. Ljusinsläpp från ett litet fönster under farstubron.

Antingen låter jag hallens färg följa med ner i trappen, jag tror det kan bli snyggt, eller så blir det grått även här men något ljusare och kanske även varmare.
“Lovika” och “Duva” är två ljusa kulörer jag kan tänka mig från Alcros ad.grey-kollektion alternativt “Fjäder” eller “Alpaca” från deras ad.natur.

Alcro ad.natur

Alcro ad.grey

TV-RUM
Beige klinker som golv. Tänker mig en bänk för växter och magasin tillsammans med fler ljus. Ett litet källarfönster i strukturglas är den enda dagsljuskällan. Har redan satt upp lite stämningsbelysning och takbelysning men inser att mer behövs.

ad.pashmina “Cream Satin” tilltalar mig och den varm/vita färgen passar väl ihop med golvklinkers vilket är viktigt för mig. Att den dessutom är helmatt tror jag passar bra.

Alcro ad.pashmina

Jag har också varit inne en sväng på Kalklitir då varumärket med kalkfärg snurrat runt hela inredningsbloggosfären. Jag har dock blivit skeptisk efter ha läst att det behövs lite mellanjobb om man skulle vilja måla över färgen. Skulle jag ändå välja en kalkfärg skulle valet troligen hamna på Calce eller Palladio.

kalklitir

Dags för mig att ge mig ut i färgaffärer och än mer inspireras och få beslutsångest.
Självklart visar jag mer framöver vad det lider med aktuella val, renoveringen och förhoppningsvis fina resultat.

– Eidergrenskan

Bilder: Klicka på respektive bild för att komma till bildkällan.


One Comment on “On the Wall”

  1. 1 uti Eidergrenskans skalle » Blog Archive » Wallpaper Wednesday said at 15:09 on January 28th, 2015:

    […] Tilltänkta sovrumstapeter har jag ju redan visat. Poetry från Boråstapeter. Akvarellkänsla – topp! […]


Leave a Reply