Fredagsgodis | vecka 10

Posted: March 6th, 2015 | Author: | | Tags: , , , , | No Comments »

Nu är härliga fredag åter!
Denna vecka har kantats av måleri, styrketräning, en del frustration och en väntan.

Idag skiner solen över mig och jag har hunnit ta en snabb runda i trädgården, fyllt på fågelfrö och hämtat in morgontidningen.
Tyvärr verkar helgens väder bli desto gråare så jag har fönstret öppet och lyssnar till fågelkvitter så länge det går.
Grannarna har vårbrasa i trägården och allting känns tillfreds.
Jag har också rensat i de få kvarvarande flyttkartongerna (brist på förvaring än så länge) bland pärmar och papper, hu så trist!

Helgens planer landar i mer måleri, val av väggfärg till hallen samt lite annat huspyssel.
Bilder på måleriet kommer självfallet upp här framöver.

Så, dags för veckans blandade påse!

————————————————

Tvättråd
Tvättråd poster
Jag och min fina sambo fixar och grejar i alla husets rum, däribland tvättstugan.
Än så länge är det mest tankar men i veckan stred jag till verket och beställde hem en del av ett mer inspirerande rum.
Jag såg tvättråds-planschen på Instagram i ett av mina djupa klickdjunglar man lätt hamnar i.
Efter en googling och lite pinnade bilder hamnade jag till slut hos Bluebox som hade bäst pris på varan.
Jag fick hem printet igår och är mäkta nöjd med både service och kvalitet på varan.
Nu saknas bara en ram så ska den upp ovanför tvättmaskinen.

Mer tvättstugeinspiration finns på min Pinterest och fler, noga utvalda, pins trillar in dagligen.

————————————————

Äntligen trådlös laddning
IKEA-möbler med trådlös laddning
Nu är det äntligen dags för IKEA-möbler med inbyggd trådlös laddning för smartphones.
Jag vet att det var på tal när jag köpte våra IKEA-sängbord Nordli som har plats för förgreningsdosa och liten hylla för smartphone att det vore väl smart med inbyggd trådlös laddning. Jag satt till och med och googlade och fick fram tekniska människor som själva byggt in detta i sina Nordli-sängbord.
Nu behöver jag alltså inte blir mer teknisk än vad jag är. Jag behöver bara strutta rakt till IKEA och köpa mig ett bord eller en lampa. Säljstart 15 april i Sverige.
Tjoho!

————————————————

Gärsnäs
För inredningsintresserade betyder Gärsnäs möbelhantverk och design. För mig är Gärsnäs även orten där mina svärföräldrar bor och min sambo är uppväxt. Vackra Österlen men sina vida vidder och grönskande fält. Här finns i alla fall företaget som skapat kvalitetsmöbler sedan 1893 och som fortfarande ligger långt fram vad gäller möbeldesign. På SFF15 presenterade de två nya fotpallar Jack och Elsa. Namnen kommer från två hundar som spenderar sina dagar med hantverkarna i ateljéerna. Elsa är ju namnet jag själv gav vår älskade hund, så en sådan fotpall skulle mer än gärna få flytta hem till mig.
Elsa-and-Jack-by-Farg-and-Blanche-for-Garsnas_dezeen_784_5-640x457

————————————————

Mer Österlen
Tänk! Denna vecka står Österlen i fokus i mitt rapporterande. Kul!
Efter ett inlägg hos Frida/Trendenser om sopborstar, handgjorda eller massproducerade i olika kvalitet men “lika som bär” till utseendet, kom jag att tänka på Borstfabriken i Onslunda.

Jag var där sommaren 2014 som en dagsutflykt tillsammans med svärmor. Jag hade inga större förhoppningar men vad jag älskade det!
Handgjorda borstar av alla dess slag och i olika material. Jag fick med mig diskborstar, duschborstar, sopborstar och mer därifrån till mycket överkomliga kostnader sett till hantverket. De har verkat i branschen i mer än 100 år.

Jag vet att tipset från Trendenser var Iris handgjorda, finfina, borstar som bland annat säljs av Norrgavel.
Jag vill tilläga att jag tycker Iris produkter är väl värda investeringar och ett bra initiativ för att underlätta för syn- och funktionshindrade i samhället.

Mitt eget tips blir dock en utflykt till ML borstteknik i Onslunda.
En oanselig byggnad mitt ute bland fälten som har allt och lite till vad gäller borstar.
Jag vill också tillägga att mina egna inköp använts dagligen sedan dess och känns fortfarande som helt nya.

PS: Man kan också köpa sura och salta S och annat gott i fina gammaldags godispåsar där!

————————————————

Kom in
Kom in-podden
Om ni inte redan är trogna lyssnare av Sara och Hildurs inredningspodd “Kom in” har ni mycket att lyssna in er på.
Jag tycker varje avsnitt behandlar vettiga aspekter av inredning, jobbet som inredare och livet som egenföretagare.
De uttrycker sig sakligt och på en nivå som gör att även vi som inte är proffs lätt kan ta till oss deras tips.
Deras mål är att släppa ett podd-asvnitt per vecka och igår släpptes deras senaste avsnitt som jag ska lyssna in mig på i helgen.

————————————————
Deco Noir
Lägenhetsstyling är en brännhet marknadsföringsplattform för såväl stylister som mäklarfirmor och inredningsfirmor.
Detta visar Alvhem Mäkleri med Team Sarah Widmans stylistgäng upp i sin senaste styling med greppet som de kallar Deco Noir. De har stylat och fotograferat en pampig lägenhet på Arsenalgatan i Göteborg som kommer att komma ut på Hemnet. När den väl når den populära hemsajten hoppas jag dock att den upphausade marknadsföringsknepen tonats ned och man faktiskt ser vad det är för lägenhet man ev. vill buda på och faktiskt flytta in i. Texterna hos Alvhem Mäkleri liknar mer en artsy reklamkampanj för möblerna som placerats in.

alvhem_noir_54f8e79a2a6b224e538feacc

Jag kan hålla med om att det är på gränsen till att gå överstyr med alla knep för att synas mest och nå ut till flest. För stylisterna och möbleföretaget som bidragit med möblerna (i Göteborg nyöppnade Rum21) förstår jag det absolut, det är ju de som creddas och uppmärksammas mest men för lägenhetsägarna som faktiskt vill sälja sin lägenhet till bästa pris; tjänar de på detta? De lär ju få vara med och betala kakan som krävs tänker jag men jag hoppas det är Rum21 som står för flest dineros.

————————————————
LERAN

Redan för ett par veckor sedan deklarerade jag min förkärlek för naturmaterial så som rotting i samband med IKEA:s pressrelease av produktlinjen NIPPRIG. Nu släpper möbeljätten en ny lampa vid namn LERAN som tagit fram i samarbete med korgtillverkare i Hanoi. Vackra, ljusa skapelser somär handgjorda. Jag gillar!

Ha nu en fantastiskt skön och glad helg!

BILDER: Klicka på bilden för att komma till källan.
– EidergrenskanLeave a Reply